Video Live din Moscova. Rușii protestează împotriva corupție și a președintelui Vladimir Putin

Mii de ruși au protestat pe străzile Moscovei împotriva corupție și a lui Vladimir Putin, președintele Rusiei. Manifestanții au cerut și eliberarea deținuților politici Protestele au fost organizate de liderii opoziției rusești Alexei Navalnâi și Boris Nemtov. Pe străzile din Moscova sunt în continuare prezenți scutierii ruși, gata să intervină în orice moment.  

Cele cateva mii de protestatari au scandat „Putin-hoțul!” și „Libertate pentru deținuții politici!”, fluturând pancarte cu fotografii ale deținutului Mihail Hodorkovski și a membrelor grupului Pussy Riot.

Opozantul Alexi Navalnâi, principalul lider al opoziţiei ruse, care intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din 2018, a fost arestat duminică în timpul unui protest anticorupţie pe care l-a organizat la Moscova, potrivit martorilor oculari, citaţi de postul BBC News online. 

Protestele urmează anchetei publicată de Navalni pe 2 martie despre averea premierului Dimitri Medvedev și faptul că folosește organizații caritabile și ONG-uri pentru a colecta fonduri de la mari oameni de afaceri și de la bănci.

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept