Vicepremierul Daniel Constantin a fost tras pe linie moartă de Tăriceanu

S-a rupt lanțul de iubire dintre Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constatin, copreședinți ALDE. Vicepremier și ministru al Mediului, Daniel Constantin a pierdut sprijinul politic al partidului, după ce Biroul Politic Central a luat această decizie cu 82 de voturi pentru și 12 împotrivă. Propunerea de retragere a sprijinului politic a fost inițiată de vicepreședintele partidului Andrei Gerea.

Daniel Constantin a declarat în urma votului că decizia de astăzi nu are legătură cu legalitatea. „Probabil că decizia nestatutară de astăzi va fi comunicată domnului Dragnea și domnului premier Grindeanu, mingea este în terenul dumnealor. S-a incercat șantajarea mea cu functia de vicepremier, am aratat ca nu tin la funcții”, a declarat Daniel Constantin.

În replică, Călin Popescu Tăriceanu a spus că votul a fost extrem de clar. „Eu m-am abținut. Un copreședinte nu se poate opune majorității. În timp ce noi militam pentru revenirea la normele fundamentale, el a devenit un cântăreț pe față al binomului și al trinomului. Drumurile noastre s-au despărțit politic în acest fel. Colegii nu au acceptat să fie reprezentat în acest fel în Guvern, care se prezintă ca un tehnocrat. Politică tehnocrată se poate face în guvernele tehnocrate, dacă vor ajunge vreodată la putere. A amenințat liberalismul partidului.

Daniel Constantin va fi înlocuit de Grațiela Gavrilescu

În urma acestei decizii a ALDE, Daniel Constantin va perde toate funcțiile politice din Guvern. În locul său va fi numită Grațiela Gavrilescu, în prezent ministru pentru Relația cu Parlamentul. De asemenea, în locul lui Gavrilescu, ar urma să fie propus Ilie Viorel, liderul senatorilor din ALDE.

În plan politic, Grațiela Gavrilescu a condus organizația municipală a Partidului Umanist Român (PUR) Ploiești (2003-2004), din 2004 a devenit membru al PNL Prahova, a fost președinte al Organizației Femeilor Liberale (OFL) Prahova (2006-2011) și din martie 2011, vicepreședinte al OFL.

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept