Vânătorul lui Dragnea a împușcat 23.000.000 lei la primăria lui Firea

O firmă nou înființată de către Virgil Lucian Constantin, directorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi „Turris” din Teleorman, a luat un contract în valoare de 23 de milioane lei de la Primăria Capitalei, potrivit cotidianului România Liberă.

Totul, în urma unei licitații cu un singur ofertant. Asociația de vânătoare a fost fondată în anul 1998 de actualul președinte al PSD, Liviu Dragnea. Din conducerea asociației face parte și Petre Pitiș, directorul general și președinte al firmei Tel Drum, controlată informal tot de către Liviu Dragnea.

Primarul Gabriela Firea Pandele a decis la începutul lunii iulie 2016 ca Centrul de Protecție a Plantelor București să efectueze tratamentele de dezinsecție (combatere a țânțarilor) în parcurile și pe spațiile verzi administrate de municipalitate. Aparent fără nici o legătură, două luni mai târziu, Virgil Lucian Constantin înființa firma Fitodep Viridana SRL în localitatea Turnu Măgurele din Teleorman. După șase luni de la înființarea firmei, în februarie 2017, Centrul de Protecție a Plantelor București (CPPB) anunța public că vrea să cumpere, în baza unui contract cadru, produse agrochimice în valoare de 23 milioane lei, fără TVA, pentru dezinsecția și deratizarea spațiilor verzi din București.

Licitație cu un singur ofertant

În anunțul de organizare a licitației, Centrul de Protecție a Plantelor București a introdus criterii minime de participare pentru a se asigura că vor fi cât mai mulți ofertanți. De exemplu, garanția solicitată a fost de doar 0,1% din valoarea contractului, adică 23.000 lei. La capacitatea tehnică, ofertanților li s-a solicitat să facă dovada implementării și certificării sistemului de management al calității conform ISO 9001 sau echivalent și să completeze Documentul Unic de Achiziție European (DUAE), care conține informații despre firmă, reprezentantul firmei etc. Totuși, deși licitația avea criterii minime de calificare, s-au depus, în mod surprinzător, doar două oferte: una de la firmele Redoxim și cealaltă de la Fitodep Viridana. Doar una, însă, a fost admisă. Singura rămasă în cursă, deci, a și câștigat. Astfel, pe 28 martie a.c., CPPB a anunțat că a atribuit contractul firmei Fitodep Viridana SRL, care depusese o ofertă de fix 23.000.000 lei, fără TVA. Nici mai mult, nici mai puțin.

Toate drumurile duc la vânătorii lui Dragnea

Conform Registrului Comerțului, firma Fitodep Viridana SRL a fost înființată în august 2016 de către Virgil Lucian Constantin și are ca domeniu principal de activitate comerțul cu ridicata al produselor chimice. Virgil Lucian Constantin, însă, nu pare să aibă nici o legătură cu produsele chimice. Decât dacă, eventual, ne referim la praf de pușcă. Pentru că acesta face parte din lumea bună a vânătorilor și pescarilor din Teleorman. Din informații publice, rezultă că afaceristul Virgil Lucian Constantin este unul dintre cei doi reprezentanți ai Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv „Turris” din Teleorman.

Celălalt reprezentant al asociației este Petre Pitiș, director general și președinte al firmei Tel Drum. Încrengăturile afacerilor din jurul Tel Drum ajung până la Valentin Ștefan Dragnea, fiul șefului PSD Liviu Dragnea (dar și până la cel din urmă, prin apropiați). De exemplu, cumnatul lui Petre Pitiș, Dan Liviu Barcaru, i-a cesionat firmei S&P Investment Management SRL un procent din firma Interfrigo Logistic SRL. Societatea S&P Investment Management îi are ca asociați de Dragnea jr. și Ilie Liviu Dragne.

Asociația „Turris”, înființată de Dragnea

O investigație jurnalistică a RISE Project a scos la iveală că Asociația Vânătorilor și Pescarilor „Turris” a fost înființată de actualul șef al PSD, Liviu Dragnea. În 1998, Dragnea s-a dus la Tribunalul Teleorman, cu pașaportul diplomatic deținut în calitate de prefect al județului și, cu cinci milioane de lei vechi (500 RON), a înființat Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi “Turris” (AVPS “Turris”). Sediul a fost stabilit chiar în incinta hotelului “Turris”, hotel privatizat și preluat ulterior de soția lui, Bombonica Dragnea (acum Prodana, după divorțul de șeful PSD). Potrivit documentelor, sediul asociației era subînchiriat de la firma Dacorom SRL, înființată chiar de Dragnea la începutul anilor ‘90. Cei 21 de vânători și pescari fondatori ai AVPS “Turris” au ținut prima ședință la sediul primăriei Turnu Măgurele. Printre ei s-a numărat și Nicolae Mohanu, primarul localității Turnu Măgurele, ulterior senator PSD, dar și șefi din Romsilva, agenția națională a pădurilor.

Continuare pe www.romanialibera.ro 

 

 

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept