Traian Băsescu: „Marea problemă este dacă cel care m-a înregistrat a avut mandat de la o instituţie”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, că „marea problemă” referitoare la înregistrare apărută recent în presă este dacă aceasta a fost făcută în baza unui mandat de la o instituţie a statului, el menţionând că nu a ştiut că a fost înregistrat şi nu a autorizat publicarea.

„În primul rând, eu nu am ştiut că cineva înregistrează şi nu ştiu dacă a fost Sebastian Ghiţă sau altcineva. În al doilea rând, nu am autorizat pe nimeni ca dacă a înregistrat ceva să facă publice acele discuţii private şi în al treilea rând marea problemă este dacă cel care m-a înregistrat m-a înregistrat având un mandat de la o instituţie a statului sau a făcut-o din proprie iniţiativă”, a spus Traian Băsescu, întrebat despre înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă în care fostul preşedinte al României vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit în legătură cu dosarul ICA, cauză în care a fost condamnat Dan Voiculescu.

El a negat orice implicare în dosarul lui Voiculescu. Eu cred că pedeapsa pe care a primit-o Voiculescu este una corectă. Dacă este ceva de discutat, este dacă au fost atraşi în proces toţi cei care au participat la spălarea de bani din Cipru”, a mai spus Băsescu.

În urma difuzării înregistrării, procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat pentru fapte de abuz în serviciu, fiind deschis un dosar penal.

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept