Senatoarea cu opt case și conexiunile periculoase

Senatoarea PNL Doina Anca Tudor este una dintre cele mai bogate femei din Parlamentul României. Ea a acordat împrumuturi în nume personal în valoare de 432.000 euro. Printre cei care au beneficiat de împrumuturi din partea senatoarel se află și consultantul fiscal Rodica Mîndroiu, asociată cu Pepy Daniel Nicolae, cel care a fost considerat mâna dreaptă a lui Nicu Gheară. Mândroiu a administrat și una dintre afacerile lui Sorin Săpunărescu, condamnat în Germania pentru trafic de droguri la începutul anilor 2000, susține Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație.

Procurorii anticorupție o acuză de senatoarea Doina Anca Tudor de complicitate la luare de mită pentru că l-a ajutat direct pe Daniel George Tudor, preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), să primească 200.000 euro dintr-o șpagă de 300.000 euro. Banii au fost dați lui Daniel George Tudor pentru a favoriza o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control. Fostul șef al CSA, Daniel George Tudor a fost reținut de procurorii anticorupție pentru 24 de ore.

Totodată, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Koveși, a cerut sesizarea Senatului României pentru încuvințarea reținerii și arestării preventive a senatoarei Doina Anca Tudor, pentru acuzația de complicitate la luare de mită.  Conform procurorilor, “în perioada martie-mai 2013, inculpata TUDOR DOINA ANCA l-a ajutat în mod direct pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control”. În același dosar, anchetatorii au dispus reținerea lui Daniel George Tudor și a lui Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului României.

Împrumuturi controversate

Doina Anca Tudor a fost aleasă senator al României în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr.10 Buzău, în anul 2012. Pe atunci era căsătorită cu Daniel George Tudor, fost președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), considerat un apropiat al senatorului Gabriel Oprea. Potrivit unor surse neoficiale, procurorii anticorupție i-ar fi cerut să-l denunțe pe senatorul Gabriel Oprea, dar deocamdată nu a scris nici un cuvânt.

Deși au divorțat, senatoarea nu a făcut oficial partajul bunurilor deținute împreună cu Daniel George Tudor. Potrivit declarației de avere din iunie 2015, senatoarea Doina Anca Tudor deține împreună cu Daniel Tudor George cinci terenuri intravilane în București, un teren de 62.736 metri pătrați în localitatea ilfoveană Ciorogârla, plus în Otopeni un teren de 35277 mp. În plus, senatoarea mai deține singură un teren de 1333 mp în Snagov. Pe lângă terenurile din București Ilfov, mai are în Buzău un teren de 48750 mp și un altul de 25.000 mp. Nici la capitolul case nu stă rău. Numai în București deține patru vile și un apartament, un apartament de 120 mp în Miami – Florida, o casă de vacanță în Snagov, plus o casă în Vâlcea.

Din anul 1980 până în 2011 a strâns bijuterii în valoare de 40.000 euro și ceasuri în valoare de 30.000 euro.

La capitolul bani, are nu mai puțin de 14 conturi deschise pe numele său în care are depuși aproximativ 425.000 euro, 30.000 dolari SUA și vreo 15.000 lei. Interesant, în anul 2014 a deschis patru depozite bancare în care a depus câte 100.000 euro în fiecare. Pe lângă bani, deține și hârtii de valoare de 300.000 USD la BRD.

Senatoarea Doina Anca Tudor a declarat că deține acțiuni sau părți sociale la firmele White Tie SRL și Fillo Diretto International Romania SRL.

În plus, senatoarea Tudor a acordat cinci împrumuturi în nume personal. Soții Cristina și Răzvan Dobrescu au primit 7000 euro, Rodica Mîndroiu – 100.000 euro, Andrei Bustuc a primit 350.000 euro din care Doina Tudor i-a dat jumătate din sumă, Tiberiu Stavarus a primit 100.000 euro și Bogdan Niculae 50.000 USD.

Interesant este împrumutul acordat Rodicăi Mîndroiu. Aceasta a fost inspector în Ministerul de Finanțe, apoi consilieră la Parlament. Rodica Mîndroiu are o firmă de contabilitate și este asociată cu Pepy Daniel Nicolae, cunoscut ca mâna dreaptă a lui Nicu Gheară. Despre afacerile lui Nicu Gheară puteți citi AICI:  În plus, Mîndroiu a administrat clubul Kartma controlat de Sorin Săpunărescu. Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație a a scris despre afacerile lui Sorin Săpunărescu AICI

Related News

8 Responses

Leave a Reply
 1. VLAD TEPES
  Feb 20, 2016 - 06:27 PM

  Doamna ministru Pruna, doamna procuror sef DNA Kövesi, cum este posibil ca mafiotul Daniel George Tudor, cel care a tocmit spaga de 3 milioane Euro in incinta Senatului Romaniei ( !!! ce a ajuns si Senatul acesta, nu numai ca protejeaza infractorii, mafiotii ca Tudor acolo se simt siguri…) este pus in arest langa tanara sotie de varsta fiicei lui si jacuzzi !!!! Daca furi 50 lei si un telefon mobil te retin in arestul politiei 30 de zile si pe acest spagar il menajati sa isi curete conturile si urmele in liniste ??? Cele 300.000 Euro sunt frimituri la clanul Tudor , In decembrie 2011 am depus si inregistrat la Garda Financiara Centrala Bucuresti un dosar din care reiese ca Tudorii practica evaziunea fiscala ca pe un sport. Spalare de bani, fals in declaratii instigare la fals si evaziune, munca la negru…deci tot codul penal . Acest dosar a fost musamalizat si inchis din ordinul venit de la SIE !!! Pe mine nu a vrut sa ma audieze nici Garda, nici politia ( comisar Baba sector 1 ) nici Parcetul sector 1 sau TB, nici un judecator. DAUNA STATULUI ROMAN ESTE DE 30 MILIOANE EURO ! Din stenograme este cunoscut ca Daniel Tudor il promoveaza pe fostul cumnat Erland Cocei la ASF in caz de demitere, de parca ar fi fost proprietatea lui. Cu acte false din 2.100.000 de Euro si-a albit patrimoniul in 3.200.000 Euro. Pentru spagile la negru…. Cum este posibil sa puneti asa un infractor pe liber quasi ??? Tot din stenograme reiese si traficul e influenta incercat la ” Edi ” ! Dar domnul Eduard Raul Hellvig nu a muscat cum a vrut borfasul de Tudor !!! Deci daca SRI nu a intervenit nu ramane decat SIE iarasi…. DAR NU VOR SCAPA, NICI GABRIEL OPREA NU IL MAI POATE AJUTA ! TOTUL PE PROBE SI MARTORI !!! MULTI MARTORI !!!!

  • Popescu Valentin
   Feb 21, 2016 - 04:00 AM

   Pai nu este de mirare. Imi pare rau pentru doamna, dar cu cele „8 clase, cum spuneti voi” are scoala vietii, pe care unii dintre noi, ocupati cu invatatul…..nu prea o avem. Un geolog.

  • gghas
   Feb 21, 2016 - 08:15 AM

   De cand senatul e condus de tariceanu, cu t mic, senatul a devenit un fel de iarmaroc mafiotizat. Dezbateri, negocieri, aranjamente, atacuri la perdoana, sub centura, vomitive contra justitiei, contra aplicarii legii, contra a tot ce-i normal si firesc intr-un stat de drept al UE, in secolul 21. Culmea ipocriziei si cinismului este ca acelasi tariceanu, cu t mic, ne spune ca face aceste lucruri in numele nostru, alegatorii lor, si in numele democratiei. Extraordinar, nu-i asa? Tupeul si obraznicia tariceanului este egalata de asa-zisul avocat al poporului, ciorbea, cu c mic, si care s-a autosesizat in cazul antenelor voiculesteanului, ca sa nu le fie incalcate drepturile. De ce mai este pastrat individul asta in pozitia de avocat al poporului, cand toate actiunile sale sunt dimpotriva? Ce entitate a statului roman il poate trimite pe individ la cosul de gunoi?

 2. catenaccio
  Feb 20, 2016 - 09:51 PM

  nu-s cum se face ca 90% din parlamentarii nostri sunt milionari in euro

 3. YATOU
  Feb 21, 2016 - 09:58 AM

  Pai ,cum sa nu aiba,daca fura toti …de la cel mai mic din Parlament ,pana sus(or fi si cateva exceptii)…Nu vedeti pe Basse …ce tupeu are si ce minciuni spune,ca-ti vine sa-l jupoi!Sistemul sau este pen roate!De ce credeti ca nu le convine A3…care da in vileag,porcariile lor?Dae va veni o VREME….sa nu credeti „ca Dzeu bate cu parul…”

 4. dan
  Feb 21, 2016 - 09:47 PM

  Apartamentul din Miami nu are 120m ci 210m si costa 1.4mil de dolari…vezi link-ul
  http://www.miamidade.gov/propertysearch/#/?folio=3122140362350

Trackbacks/Pingbacks

 1. EXPLOZIV! TOŢI OAMENII LUI OPREA | Senatoarea cu opt case și conexiunile periculoase – Adpres.net

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept