Românca de 19 ani torturată și arsă de vie în Italia. Criminalii au fost condamnați la închisoare pe viață

Pe 8 februarie, Curtea de Apel din Rovigo i-a condamnat pe Sergio Benazzo și Gianina Pistroescu, ambii de 41 de ani, la închisoare pe viață. Aceștia sunt acuzați de una dintre crimele cele mai înfiorătoare văzute vreodată în nordul Italiei, pe care au comis-o pe la jumătatea lunii februarie 2008 împreună cu alte persoane care nu au fost niciodată identificate, anunță gazetaromaneasca.ro.

Cei doi fuseseră deja condamnați la maximul pedepsei în 2012 de Curtea de Apel din Ferrara, însă Curtea de Casație a anulat sentința pentru o chestiune tehnică legată de competența teritorială.

Paula Burci, de 19 ani, româncă care se prostitua la Ferrara, a fost ucisă cu o violență ieșită din comun. Tânăra, care cântărea mai puțin de 50 de kilograme, a fost lovită cu ciocanul, pumnii, picioarele și o furcă, iar apoi i-au fost smulși dinții. După aceste torturi, Paula a fost arsă de vie.

Astfel a plătit încercarea de a se opune exploatării sexuale la care era supusă de Benazzo și Pistroescu, româncă ca și Paula. „Acum voi dormi puțin mai liniștit, știind că s-a făcut dreptate”, a comentat cu o satisfacție tristă Aurelian Burci, fratele victimei, condamnarea la închisoare a doi dintre ucigașii Paulei.

Ucisă cu sânge rece

Corpul tinerei Paula Burci a fost găsit pe 24 martie 2008, pe malul fluviului Pad în localitatea Zocca, provincia Ferrara. Era complet carbonizat. Atunci criminaliștii italieni au început exameninarea resturilor care au dus la identificarea autorilor omorului: Sergio Benazzo, de 36 de ani, rezident la Villadose (Rovigo), instalator, fără antecedente penale, şi fosta sa concubină, Gianina Pistroescu, de 36 de ani, româncă din Segarcea (Dolj), cu antecedente pentru prostituţie.

Cei doi au fost acuzaţi de omor agravat în complicitate, ascunderea şi distrugerea cadavrului şi exploatarea prostituţiei. După trei ani, pe 13 martie 2011 au fost arestaţi. Cuplul ar fi fost ajutat de alte persoane care urmează să fie identificate.

Ancheta, efectuată în comun de Poliţia şi de Carabinierii din Ferrara, cu colaborarea Interpolului şi Poliţiei Române, au stabilit că Paula Burci, originară din Segarcea, a fost racolată de fratele lui Pistroescu şi a ajuns în Italia pe 11 ianuarie 2008. A locuit la Villadose, în casa lui Sergio Benazzo şi a concubinei Gianina Pistroescu, fiind obligată să se prostitueze. Dacă refuza, era bătută. Paula voia să iasă din acest mediu şi un client care se ataşase de ea, un tânăr din Ferrara, i-a dat numărul de telefon şi a promis că o ajută.

După ce au descoperit relaţia, Benazzo şi Pistroescu vroiau să-i dea o „lecţie”. Pe 14 februarie 2008, Benazzo şi Pistroescu o urcă într-o maşină, merg pe o stradă mai puţin circulată, cu obiectivul de a se opri pe malul Padului, într-un loc izolat unde să-i poată da o lecţie. Au bătut-o şi au înjunghiat-o, astfel „lecţia” s-a încheiat cu un omor.

Cadavrul, complet dezbrăcat, a fost acoperit de ramuri şi arbuşti, şi incendiat. Resturile, descompuse şi mâncate de animale, au fost descoperite o lună mai târziu. Ancheta a primit un impuls important şi după ce transmisiunea tv „Chi l’ha visto?” de la Raitre s-a interesat de caz, primind în direct mărturii importante pentru anchetatori. După 3 ani de investigaţii, asasinii au fost prinşi.

 

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept