Procurorul DNA Mircea Negulescu „Portocală” a fost transferat la Câmpina

Procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiești a pus pe jar atât Parchetul General, cît și Direcția Generală Anticorupție. Soția unui afacerist local, Vlad Constantin, a făcut publică o înregistrare audio în care poartă o discuție controversată cu procurorul Mircea Negulescu. Acesta o învață cum să procedeze într-un dosar și ce să declare în cursul anchetei. Mai mult, în timpul discuției  Negulescu îl cataloghează „zdreanță ordinară” pe procurorul General, Augustin Lazăr.

La câteva ore după dezvăluirile făcute de România TV, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a cerut Inspecției Judiciare să facă verificări în cazul procurorului Mircea Negulescu.

Ministerul Public a anunțat că „procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a sesizat astăzi, 15.02.2017, Inspecţia Judiciară, în temeiul dispoziţiilor art. 45  al. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sub aspectul unor posibile  abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a şi j din Legea nr. 303/2004, precum şi a prevederilor Legii nr. 303/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare privind statutul judecătorilor şi procurorilor, în vederea extinderii verificărilor referitoare la domnul  procuror Mircea Negulescu (care şi-a înaintat cererea de încetare a detaşării la unitatea de parchet mai sus menţionată)”

În comunicatul Ministerului Public se mai menționează că, din contextul discuţiilor purtate între cei doi interlocutori, reiese cu claritate faptul că legat de persoana despre care se afirmă că avea în lucru o cauză se face trimitere la procurorul Luminiţa Cristea, despre care în mod greşit s-a spus că lucrează în cadrul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în realitate aceasta activând în raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Totodată, în contextul acestei înregistrări audio s-a făcut referire la şeful procurorului Luminiţa Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, şi nu la procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a mai arătat Ministerul Public.

Vlad Constantin: „Pe înregistrări sunt Negulescu şi soţia mea”

Controversatul afacerist, Vlad Constantin, a recunoscut că vocile de pe înregistrări sunt ale procurorului Negulescu și a soției sale. „Am şi originalul. Domnul Negulescu e avid după denunţuri. Eu am ajutat toate organele de cercetare penală. Pe mine m-au trimis şi mă trimit şi acum la psihiatrie. Nu ştiu de ce. Pe mine mă trimit la psihiatrie şi pe urmă îmi dau dreptate. Eu nu am depus denunţ împotriva domnului Negulescu. Sunt anumiţi procurori care nu ştiu cum au ajuns procurori.I-am spus că are un caracter josnic. Mi-a spus că nu poate să facă acel dosar pentru că nu îl lasă nu ştiu cine. Nu mă tem pentru nimeni. Mă ia, mă leagă, îmi dau drumul. Eu sunt un as al tehnicii. Eu i-am filmat pe Marta şi Radu Nemeş în avion. Mi s-au creat probe de şantaj, dar i-am înregistrat eu.”, a precizat Vlad Constantin pentru România TV.

Procurorul Negulescu, transferat la Câmpina

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dispus, joi, sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul procurorului Mircea Negulescu privind posibile abateri disciplinare şi încălcări ale Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor. CSM a admis solicitarea magistratului de încetare a activităţii la DNA Ploieşti, el urmând să îşi continue activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Potrivit unui comunicat al CSM: „secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea domnului procuror Negulescu Mircea de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti şi a dispus continuarea activităţii acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.”

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept