O fetiță abandonată la naștere a cucerit o lume întreagă cu gimnastica aerobică! Imnul României aplaudat la nivel internațional datorită gimnastei Miruna Iordache

Abandonată de familie la naștere și singură pe lume Miruna Iordache a ajuns în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, fiind data apoi înspre creștere unei asistente maternale unde avea să rămână până la vârsta de șase ani. Ulterior, bursiera Fundației Ciprian Marica avea să schimbe din nou familia și domiciliul, de ea având grijă din acel moment o altă asistentă maternală, Maria Didin.

Maria împreună cu soțul său Anton au ajutat-o pe Miruna să depășească șocul mutării și cu răbdare și înțelepciune au îndrumat-o pe micuța care se rostogolea în sufrageria lor pe podea către gimnastică. În decurs de doar trei ani Miruna Iordache a obținut 21 de medalii, dintre care 17 de aur, 3 de argint și 1 de bronz, la cele mai importante competiții din țară și din străinătate.

Datorită unui copil abandonat la naștere imnul României a fost auzit și aplaudat la competițiile mondiale de gimnastică aerobică.

Cea mai recentă competiție la care Miruna a participat, „Cupa Cetății Deva”, i-a îmbogățit palmaresul cu încă două medalii.

Gimnasta noastră a câștigat aur la proba individuală și argintul la proba de grup, fetița fiind nevoită să înlocuiască o colegă la proba de grup cu o saptămână înainte de concurs.

„Miruna Iordache este un copil incredibil de talentat. Și este dovada vie că prin îndrumarea noastră orice copil poate ajunge să exceleze într-un domeniu sau altul. Mă bucur că o pot ajuta să-și îndeplinească visul și sper ca prin proiectul Laborator Vocațional să pot contribui și la descoperirea și îndrumarea altor copii la fel de valoroși”. Ciprian Marica

Miruna-Iordache-la-Cupa-Cetății-Deva--682x1024Miruna a reușit performanța ca în decurs de trei ani să câștige 21 de medalii (17 medalii de aur, 3 de argint și 1 de bronz). Este înscrisă din februarie 2013 la Clubul sportiv „Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport”, la secția de gimnastică aerobică. Face parte din grupul de cinci și trio al Clubului sportiv dar concurează și individual în diferite competiții naționale și internaționale.

Printre realizările Mirunei se numără Cupa Iașiului, ediția 2013, unde a luat locul întâi. La ediția din 2015 a acestei competiții naționale de gimnastică aerobică, Miruna s-a evidențiat la probele de individual și trio feminin, obținând medalia de argint la ambele categorii.

Anul 2014 i-a adus Mirunei doar medalii de aur, la competiții precum Campionatul Național de Gimnastică Aerobică, unde a urcat pe prima poziție a podiumului la proba de trio, Cupa Cetății Deva, competiţia de gimnastică ritmică şi aerobică „Memorialul Ileana Sima”, unde a câștigat aurul la probele de grup, precum și Cupa Mondială și „Open Cup”, desfășurate în Bulgaria, la Borovets, unde Miruna a obținut două medalii de aur, prin succesul obținut la probele de grup (categoria 9 – 11 ani) – și trio, la capătul unor evoluții cu care a cucerit nu numai publicul, dar și aprecierile unanime ale juriului.

Anul 2015 i-a mai adus o medalie de aur şi una de argint la Campionatul Național de Gimnastică.

În 2016 Miruna a caștigat două medalii de aur prin prestațiile individuale de la la Borovets Cup Aerobics Open și Cupa Cetății Deva. Tot la Deva a obținut și medalia de argint unde a concurat la proba de grup.

În prezent Miruna se află în grija unei asistente maternale care, alături de soțul său, face toate eforturile posibile să o încurajeze și să o susțină în ceea ce consideră că va fi o carieră de succes, familia fiind foarte atașată de tânăra gimnastă.

Bursa acordată de Fundația Ciprian Marica o susține pe tot parcursul dezvoltării ei în domeniul ales.

Medaliată cu aur la borovets Cup Aerobics Open

Miruna Iordache, bursiera fundației, a fost medaliată cu aur la Borovets Cup Aerobics Open, unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul internațional al gimnasticii aerobice.

Competiția s-a desfășurat în cea mai veche stațiune montană a Bulgariei, în perioada 22 – 24 aprilie, și a întrunit cele mai talentate sportive din peste 25 de țări. România a participat prin reprezentantele clubului UNEFS Bucureşti.

Aur și Argint la Campionatul Național de Gimnastică

Miruna Iordache reușește din nou! S-a întors de la Campionatul Național de Gimnastică cu o medalie de aur şi una de argint.

Medalia de aur a fost câștigată la proba de trio, alături de colegele de echipă Maria Diana și Sarmiza Niculescu, cu un scor de 18.850 puncte, evoluția lor fiind una de excepție.

Un rezultat la fel de notabil este și obținerea medaliei de argint la proba individuală, Miruna concurând pentru prima oară singură la un campionat de o asemenea anvergură. Miruna a reușit în decurs de câteva luni să obțină din doar trei participări la proba individuală medaliile de bronz, respectiv de argint.

Text si Foto Fundatia Ciprian Marica 

Related News

52 Responses

Leave a Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 25 – 31 iulie 2016?
 2. Homepage
 3. Let me speak
 4. peercoin trading site
 5. Food Blog
 6. sécurisation des bitcoins
 7. anavar oxandrolone for sale
 8. klik disini
 9. scribd free
 10. best barbershops in birmingham al
 11. ADME patterns study
 12. retailers who accept bitcoins
 13. hoverboard
 14. Audi Service Greensboro
 15. Predrag Timotic
 16. people management
 17. Elizabeth Bay Locksmith
 18. online class help
 19. audible titles
 20. diyala sciences
 21. deep sea concrete & hardscape llc
 22. college of1 coehuman
 23. iPhone ricondizionati
 24. click here
 25. Online Reputation Management
 26. animales
 27. animales
 28. boutique en ligne
 29. mql machining
 30. saturday dental offices
 31. www.cpns 2018
 32. Review Viral Traffic
 33. more
 34. Visit Here
 35. Enter Norton product key
 36. Folkestone Storage
 37. show up
 38. College
 39. click here
 40. transport medyczny międzynarodowy łódź
 41. Email Validation
 42. kids porn
 43. check my blog
 44. mobility scooters all terrain
 45. International Removers
 46. www.rodzinausiebie.pl
 47. www.washpro.eu
 48. 안전놀이터
 49. pokemon serena sexy
 50. view site
 51. Espiar whatsapp
 52. RuneScape bot

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept