Ministrul Florin Iordache și-a dat demisia de la Justiție. În locul său a fost numită Ana Birchall

Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a dat demisia din funcție. Însă, rămâne în continuare deputat. Mandatul de ministru al Justiției a fost preluat de Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene. Propunerea a fost trimisă de premierul Sorin Grindeanu preşedintelui Klaus Iohannis odată cu demisia ministrului Florin Iordache.

Încă de săptămâna trecută Florin Iordache trebuia să își depună mandatul de ministru al Justiției. Dar a amânat momentul. Decizia era una normală în condițiile în care a promovat în guvern celebra Ordonanță 13. Aceasta a fost scânteia care a scos sute de mii de români în stradă să protesteze împotriva Guvernului și a ministrului Justiției. De furia mulțimii nu a scăpat nici Liviu Dragnea, considerat unul dintre beneficiarii OUG.

Protestele din stradă au căpătat însă amploare, la fel şi reacţiile internaţionale. A ieşit la iveală că Florin Iordache l-a asigurat pe Sorin Grindeanu că ordonanţa avea toate avizele, deşi ştia foarte bine că lipsea cel de la CSM. După retragerea ordonanţei 13, premierul i-a mai dat doar un scurt timp de gândire lui Florin Iordache

„De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei”, a declarat Florin Iordache.

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept