Miliardarul George Soros a renunțat la investițiile în aur și bagă bani în operatori de cablu

Fondul condus de miliardarul George Soros a cumpărat în al doilea trimestru acțiuni în valoare de 535,5 milioane de dolari la Liberty Broadband Corp., companie care investește în operatori de cablu, dar și-a vândut majoritatea acțiunilor la producătorul de aur Barrick Gold Corp., chiar dacă prețurile la aur au atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, arată documentele publicate luni de U.S. Securities and Exchange Commission, transmite Reuters, citat de agerpres.ro.

Potrivit acestor documente, Soros Fund Management și-a redus semnificativ participația la compania canadiană Barrick Gold până la 1,07 milioane acțiuni în valoare de 22,9 milioane de dolari de la 19,4 milioane de acțiuni în primele trei luni ale lui 2016. De asemenea, fondul lui Soros și-a redus participația la SPDR Gold Trust până la 240.000 de acțiuni în valoare de 30,4 milioane de dolari, de la 1,05 milioane acțiuni în valoare de 123,5 milioane de dolari în primul trimestru.

„Investitorii au fost mai activi în a-și reduce participațiile la companiile miniere, în condițiile în care unele dintre acestea au înregistrat perfomanțe slabe în prima jumătate a anului”, a declarat Tai Wong, director la BMO Capital Markets din New York.

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept