Mafia sângelui lovește în Centrul de Transfuzii din Craiova

Criza de sânge din România a fost transformată în afacere ilegală. Doi angajați ai Centrului de Transfuzii din Craiova vindeau pe bandă rulantă unități de sânge contra unei sume de 200 lei. În tot acest timp, bolnavii din spitale fac apeluri disperate pentru o pungă cu sânge.

În cursul acestei dimineți, Direcția Generală Anticorupție a dat năvală la Centrul de Transfuzii din Craiova, de unde a ridicat doi asistenți care vindeau ilegal sânge. Perchezițiile vin la trei săptămâni după ce ofițerii DGA au intrat pe fir. Potrivit gds.ro, procurorii doljeni susţin că, în cursul lunii martie 2017, un asistent al centrului în colaborare cu un registrator la aceeași unitate, “pe fondul lipsei de sânge necesar intervențiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai D.G.A., diferite sume de bani pentru a facilita obținerea respectivelor unități de sânge”.

Tot astăzi, la sediul centrului medical a fost efectuată o percheziție în urma căreia au fost ridicate mai multe înscrisuri ce au legătură cu cauza, iar cele două persoane au fost conduse la sediul unității de Parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită şi complicitate la luare de mită, urmând ca procurorul de caz să dispună eventuale măsuri preventive

Direcția de Sănătate Publică Dolj a amendat Spitalul Municipal „Filantropia” din Craiova cu 25.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor privind transfuzia sanguină și cu câte 1.000 de lei pe medicul de gardă, asistentul de la unitatea de transfuzii și alți trei asistenți din secția de hematologie, în urma controlului efectuat după cele două decese apărute în urma transfuziilor de sânge. O femeie de 81 de ani și un bărbat de 67 de ani ar fi decedat în urma transfuziilor care le-au fost făcute la Spitalul Filantropia.

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept