Lucian Isar: Isărescu e necinstit în Parlamentul României? Proba în stenograme şi în prezentările BNR

Declaraţiile necinstite ale lui Isărescu în legătură cu veniturile sunt de dată recentă. Declaraţiile necinstite ale lui Isărescu legate de politică monetară şi de credit şi situaţia economică a României, au o tradiţie lungă. Un exemplu simplu dovedeşte că Isărescu era necinstit în prezentarea din Parlamentul României din 14 Octombrie 2008. Proba este reprezentată de Slideul 35 din prezentarea Lichiditatea din sistemul bancar, de Dorina Antohi, Director Adjunct Direcţia Politică Monetară şi Modelare Macroeconomică, BNR. Această prezentare a fost sustiuta la BNR pe 18 mai 2010 în cadrul ediţiei a treia a Colocviilor de politică monetară, scrie Lucian Isar, pe blogul său.

Ca şi trivia în timp ce Isărescu dezinforma Parlamentul României, leul avea căutare fiind împrumutat la dobânzi de 1000% ( o mie la sută pentru o zi) în tranzacţii de swap.

În 14.10.2008 Isărescu a susţinut un discurs în Parlamentul României în care spunea:

”Prin lege suntem deci obligaţi, dacă apare vreo problema de lichiditate în sistem (nu de solvabilitate), să asigurăm lichiditatea necesară şi, cu această ocazie, explic şi de ce nu a trebuit să luăm măsurile pe care ţările occidentale le-au anunţat.”

”Deci, noi nu vom face nimic altceva decât să aplicăm legea dacă va apărea o lipsa de lichiditate. …Trebuie să recunosc că resimţim unele efecte, dar acestea nu sunt fundamentale şi, cum va spuneam, nu sunt probleme de lichiditate. …Aşa cum s-a observat, dobânzile au crescut cu mult peste nivelul dobânzii de politică monetară, cu toate că, paradoxal, există exces de lichiditate la nivelul întregului sistem…Banca Naţională este gata să le sprijine cu injecţii de lichiditate; avem instrumentele necesare pentru acest lucru, pe unele le-am pus în funcţiune, pe altele le avem pregătite pentru a intră în funcţiune.”

În Slideul 35 din prezentarea Lichiditatea din sistemul bancar, de Dorina Antohi, Director Adjunct Direcţia Politică Monetară şi Modelare Macroeconomică, BNR se vede clar cum deficitul de lichiditate (partea grena din partea de sus a coloanelor) debutează în octombrie 2008 şi se menţine până în februarie 2010 (seria se termină în aprilie 2010).

Dezinfomarea lui Isărescu în Parlamentul lui Isărescu o fi o obişnuită? Stenogramele referitoare la Bancorex şi CEC-FNI demonstrează obişnuită.

Articol preluat de pe lucianisar.com

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept