Licitație suspectă la Ministerul Fondurilor Europene pentru “160 de ani de la Dezrobirea Romilor”

Ministerul Fondurilor Europene a anunțat public că vrea să cumpere direct servicii pentru organizarea evenimentului cultural “160 de ani de la dezrobirea romilor în Principatele Române”. Evenimentul va fi organizat la Muzeul Național de Artă al României, în data de 19 februarie 2016. Pentru acest eveniment Ministerul Fondurilor Europene a alocat suma de 46.000 lei, fără TVA.

Anunțul a fost publicat pe data de 15 februarie. Culmea, termenul limită de depunere a ofertelor a fost stabilit pe 16 februarie. Adică, după doar o zi.

Conform ordinul 1120 emis de Ministerul Fondurilor Europene, prin publicarea pe site a anunțului de achiziție directă termenul limită de depunere a ofertelor este de 10 zile.

Ordinul 1120 spune că: “În anunţ/invitaţie se acordă un termen pentru elaborarea şi prezentarea ofertei, luând în considerare complexitatea contractelor. Pentru contractele de furnizare se vor acorda minimum 6 zile calendaristice, iar pentru contractele de servicii şi lucrări se acordă minimum 10 zile calendaristice”.

Potrivit unor experți pe legislația achizițiilor publice consultați de 101reporteri.ro, prin publicarea anunțului pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene trebuie respectat termenul de 10 zile pentru depunerea ofertei. “Mai bine nu publicau acest anunț pentru că achiziția directă o putea face și fără publicarea acestui anunț.”

Un alt motiv pentru care licitația se pare că este cu dedicație o reprezintă obiectul contractului: “Material informativ de tip ziar (Realizarea unui material informativ, de tip ziar (brosură), dedicat evenimentului, prin asigurarea serviciilor de grafică, machetare și tipărire. Informațiile care vor fi incluse în broșură vor fi asigurate de Beneficiar (Punctul Național de Contact – MFE). Corectarea înainte de a fi dat „bun de tipar” și tipărirea materialelor informative se realizează de către Prestator) – 2.000 buc.”

Punctul Național pentru Romi din cadrul Ministerul Fondurilor Europene îl are ca reprezentant pe Ciprian Necula, membru fondator al organizației Romano Butiq.

 

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept