Judecătorii au emis un mandat de arestare pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, joi, emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pentru Sebastian Ghiţă, înlocuind controlul judiciar pe cauţiune, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

Cei trei judecători din complet – Maricela Cobzariu, Daniel Grădinaru şi Cristina Rotaru Radu – au admis cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Prahova şi au înlocuit controlul judiciar pe cauţiune cu arestarea preventive. Mandatul de arestare va fi emis în lipsă, pentru că Sebastian Ghiţă este dispărut din 21 decembrie 2016, şi va fi pus în executare imediat după ce fostul deputat va fi găsit, întrucât decizia nu este definitivă, dar este executorie. În baza acestui mandat de arestare preventivă, Sebastain Ghiţă poate fi dat în urmărire naţională şi internaţională, anunță news.ro.

Decizia de arestare preventivă poate fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme, care va pronunţa o soluţie definitivă în această cauză. În cazul în care decizia de arestare preventivă va fi menţinută de Completul de cinci judecători, Ghiţă ar putea pierde cauţiunea de 60 milioane de lei, depusă când a fost luată măsura controlului judiciar, ca o garanţie că acesta va respecta obligaţiile care îi revin în cadrul măsurii preventive.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă este căutat din 21 decembrie 2016, după ce a fost chemat la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, şi nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

De la data dispariţiei sale, Sebastian Ghiţă a avut patru apariţii la România TV, postul de televiziune pe care îl controlează, în care a lansat acuzaţii la adresa procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). El a prezentat, marţi seara, o înregistrare audio în care Traian Băsescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocând şi numele judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi pe cele ale procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi şi pe al prim-adjunctului SRI Florian Coldea.

Procurorii Parchetului instanţei supreme s-au autosesizat în acest caz, privind posibile imixtiuni în actul de justiţie.

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept