Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură de CSM

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură de Secția pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Numele judecătoarei a devenit cunoscut după ce a făcut parte din completul de judecători care l-au condamnat pe mogulul Dan Voiculescu. Totodată, Camelia Bogdan a mai solicitat ca DIICOT să verifice Banca Comercială Română (BCR) pentru posibile infracțiuni de spălare a banilor, într-un dosar legat de recuperarea unor credite neperformante.

“În legătură cu o presupusă verificare a DIICOT în legătură cu Banca Comercială Română, aşa cum a fost făcut public în această dimineaţă de către mass-media, va transmitem detaliile speţei, care clarifica situaţia reală (…) Menţionarea sintagmei de “spălare de bani” reflectă o plângere făcută cu rea credinţă de către un denunţător implicat în cauza (Insolvency Recovery Solutions SRL), care a încasat nejustificat de la BCR aproximativ 1 mil EUR, în calitate de proprietar al unei creanţe reprezentând onorariu executor judecătoresc”, se preciza într-un comunicat de presă al BCR.

Camelia Bogdan: „Este o hotărâre profund nelegală”

CSM a emis un comunicat de presă în care menționează că: „în şedinţa de azi, 8 februarie 2017, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Camelia Bogdan, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti. În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia pentru judecători a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. b) din acelaşi act normativ – „ încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”. Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare”.

Judecătoarea Camelia Bogdan a declarat pentru „Adevărul” că va contesta decizia la Completul de 5 judecători de la Curtea Supremă. „Este o hotărâre profund nelegală. CSM trebuie să fie un etalon de legalitate în materia răspunderii disciplinare a judecătorilor. Trebuia să constate că singura instituiţie care avea atribuţii să constate incompatibilităţile judecătorilor era ANI, care întocmise un raport de evaluare, favorabil mie, în sensul că nu am fost incompatibilă şi nici în conflict de interse, care a rămas definitiv, prin neatacarea în faţa instanţei de contencios administrativ”, a spus Camelia Bogdan.

O anchetă controversată?!

Camelia Bogdan a fost cercetată de inspectoarele Oana Aida Popescu și Ecaterina Mirea, din cadrul Inspecției Judiciare, care au decis să clasese povestea. Dar șeful Inspecţiei Judiciare, judecătorul Lucian Netejoru, a infirmat însă soluţia şi a decis să sesizeze Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii cu acest caz.

În iulie 2016, Camelia Bogdan a solicitat președintelui CSM, judecătorul Mircea Anton, să sesizeze organul de urmărire penală competent cu privire la inspectorul-șef al Inspecției Judiciare, judecătorul Lucian Netejoru, sub motivul că acesta ar fi omis să specifice în declarația sa de avere faptul că este membru al Francmasoneriei. Camelia Bogdan afirma că Netejoru este membru în Asociația Română pentru Clubul de la Roma (ARCOR), unde figurează cu aceeași calitate și condamnatul Dan Voiculescu precum și incupatul Sorin Oprescu”. Acesta ar fi și motivul, în opinia judecătoarei Bogdan, pentru care Netejoru „nu s-a sesizat până în prezent în privința neexecutării ordinului de confiscare pronunțat prin decizia nr.888/8.08.2014 pronunțată de Curtea de Apel București sectia a II-a penală și nici în privința furnizării unor date confidențiale de către președintele Tribunalului București condamnatului Dan Voiculescu”, potrivit flux24.ro.

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept