José Carreras a cântat “Ave Maria” pentru victimele de la Colectiv

Legendarul tenor spaniol José Carreras a susținut la Romexpo un concert extraordinar organizat de Music Mangement Event, în cadrul ultimului său turneu mondial.  În timpul spectacolului, tenorul José Carreras a adus un omagiu victimelor de la clubul Colectiv cărora le-a dedicat melodia “Ave Maria”.
„Dedic următoarea piesă celor 60 de victime din club Colectiv. Transmit condoleanțe familiilor și prietenilor lor”, a spus Jose Carreras, înainte de „Ave Maria”.

În timpul interpretării ariei, pe cele două ecrane de lângă scenă au rulat fotografii alb-negru cu portrete ale celor decedați în tragedia de la Colectiv, alături de numele lor.

Concertul lui Carreras a adus clasicele arii ale operei în atenția sutelor de spectatori de la Romexpo. Artistul a cântat la București alături de Filarmonica „George Enescu”, sub bagheta lui David Gimenez. Pe ecranul uriaș din spatele scenei au fost prezentate imagini ambientale, de la un candelabru uriaș care a dat senzația unei săli imense de bal, până la fotografii cu tenorul pe scenele lumii, alături de fani. De asemenea, pe același ecran au fost prezentate și numele pieselor interpretate de artist în timpul concertului.

Pe scaunele spectatorilor au fost așezați trandafiri albi, pentru a crea atmosfera unei seri la operă. Publicul român l-a chemat cu entuziasm la „bis” pe Carreras, alături de Kovalova. Astfel, artistul a cântat, după încheierea programului oficial, încă aproape jumătate de oră.

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept