Ilie Năstase face furori în presa internațională în urma declarațiilor rasiste și belicoase de la Fed Cup

Generalul (r) și Ilie Năstase a ajuns din nou vedetă în presa internațională. Nu pentru vreo performanță notabilă în tenis și pentru niște declarații controversate. Pe alocuri chiar rasiste! La meciul Fed Cup dintre România și Marea Britanie, care se desfășoară la Constanța, unde a fost căpitan nejucător.

Ilie Năstase este acum anchetat de Federația Internațională de Tenis (ITF) și i s-a retras acreditarea la eveniment, după ce a făcut o serie de afirmații la adresa copilului nenăscut al jucătoarei americane Serena Williams, care a anunțat la începutul săptămânii că va deveni mamă. Totodată, sâmbătă, el a adresat cuvinte jignitoare jucătoarei Johanna Konta, la Constanța. În plus s-a luat și de o jurnalistă de la Press Association, despre care a spus că e „proastă” şi „urâtă”

„Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?”

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă la care Simona Halep răspundea unor întrebări referitoare la vestea privind sarcina Serenei Williams, lie Năstase s-a adresat în limba română unui membru al echipei: „Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?”.

În urma acestei declarații, un purtător de cuvânt al ITF a declarat, pentru BBC: „ITF nu tolerează limbajul discriminatoriu. Am aflat de presupusele declaraţii ale căpitanului României, Ilie Năstase, şi am început o anchetă pentru a vedea faptele cu exactitate, înainte de a lua măsurile necesare”. Potrivit BBC, în timpul ceremoniei de vineri, Năstase şi-ar fi pus braţele în jurul căpitanului nejucător al Marii Britanii, Anne Keothavong, şi ar fi întrebat-o în ce cameră stă, în faţa presei. El i s-ar fi adresat la fel lui Keothavong, însărcinată cu al doilea copil.

Ilie Năstase: „eu am fost numărul 1 în 73 și am 70 de ani”

Ilie Năstase a declarat la Digi24 că nu a făcut nicio afirmație rasistă, ci a făcut o glumă, iar relația sa cu Serena Williams este bună.

„Ăia sunt niște cretini (n.red jurnaliștii britanici). Ăia vor senzație și asta i-a interesat. Au vrut scandal înaintea meciului. Serena este neagră, el (n.red partenerul sportivei) e alb, copilul o să iasă ciocolatiu. Unde e rasismul? Așa fac, vor scandal. Și cu cât sunt mai mult implicați românii, cu atât vor mai mult. O să îi dau în judecată. Să mă suspende pe mine federația la 70 de ani. Ce să facă federația internațională? Că eu am fost numărul 1 în 73 și am 70 de ani”, a spus fostul sportiv.

Năstase recidivează

În cadrul meciului disputat de Sorana Cîrstea și Johanna Konta, sâmbătă, la Constanța, Ilie Năstase a fost trimis în tribune, apoi evacuat de supervizorul partidei, din cauza unor injurii aduse arbitrului de scaun, informează Prosport. Imediat după aceea, Johanna Konta a pierdut un serviciu și a început să plângă, după ce mai mulți spectatori ar fi agresat-o verbal.

Potrivit jurnaliștilor de la The Telegraph, căpitanul României le-ar fi jignit pe Johanna Konta şi pe Anne Keothavong spunându-le: „Sunteţi două curve nenorocite”. De asemenea, el și-ar fi vărsat nervii şi pe arbitru, pe care l-ar fi întrebat „Care dracului e problema ta?”

După o pauză lungă, românca și-a pierdut concentrarea și a pierdut meciul, mai informează sursa citată.

Ilie Năstase: „De ce mă filmezi? De ce? Pentru că eşti urâtă”

Potrivit News.ro, Ilie Năstase ar fi avut un conflict și cu jurnaliștii care au scris despre afirmaţiile disciminatorii la adresa Serenei Williams. Astfel, el ar fi făcut-o „proastă” şi „urâtă” pe o ziaristă de la Press Association, care îl filma când părăsea nervos şi înconjurat de bodyguarzi arena.

„De ce mă filmezi? De ce? Pentru că eşti urâtă”, i-a strigat el. „Asta este meseria mea de jurnalist, de aceea filmez”, a răspuns ziarista.

Crooks a declarat agenţiei News.ro că a mai avut un incident cu Năstase în cursul dimineţii de sâmbătă, în jurul orei 11.00, la centrul de presă. „A venit la mine şi mi-a spus: <<De ce ai scris asta, eşti o proastă, eşti o proastă!>> M-a întrebat de ce cred că afirmaţiile sale sunt rasiste. I-am explicat. M-a făcut proastă de mai multe ori”, a declarat Crooks.

Ion Țiriac: „cum își permite un arbitru să-l scoată din arenă?”

Ion Țiriac a comentat și el ieșirea lui Ilie Năstase și se ia de arbitru, care i-a cerut antrenorului nejucător al României să iasă din arenă.

„În momentul în care un jucător iese de pe teren din proprie voință, pierde meciul! Ce e terenul de tenis, face fiecare ce vrea? Nu știu ce a spus domnul Năstase din tribună, nici nu ma interesează pentru ca în momentul în care a părăsit suprafața de joc nu mai era persoană oficială! Îi ceri sa părăsească banca, o face, dar cum își permite un arbitru să-l scoată din arena? Asa suntem noi, abia așteptăm să sărim pe ai noștri și le permitem străinilor sa facă ce vor la noi acasă!”, a spus Țiriac, conform TV Dolce.

 

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept