Hotelurile din Neptun și Olimp au fost amendate pentru condițiile mizere în care erau cazați turiștii

Comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au amendat hotelurile Slatina, Callatis și Istria din stațiunea Neptun, dar și hotelurile Sibiu și Craiova din stațiunea Olimp.

La Hotelu Slatina și Restaurantul Craiova din Stațiunea Neptun, comisarii ANPC au constatat mai multe nereguli printre care pernele erau pătate și neigenizate, geamul exterior al casei scării între nivelurile 1 si 2 era crăpat pe o suprafață mare, punând în pericol siguranța și sănătatea consumatorilor. În baie gresia era spartă, lipseau mai multe bucăți, care puteau duce la accidentarea consumatorilor. În blocul alimentar al Restaurantului Craiova au fost găsite produse din carne de porc congelate fără a avea elemente de identifixare și caracterizare. „Fără a putea identifica data durabilității minimale, condițiile de depozitare, precum și coordonatele producătorului. A fost aplicată o amendă de 15.000 lei, iar pentru camerele care prezentau deficiențe a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor de cazare până la remedierea acestora”, susține ANPC.

Hotelul Callatis din Stațiunea Neptun a fost amendat cu 2000 lei pentru că turiștii nu erau informați despre serviciile cu plată și fără plată.

Hotelul Istria a fost amendat cu 5000 lei pentru nerespectarea condițiilor de igienă sau lipsa unor accesorii din camera (perne patate, lipsa veioze, covoare), dar și lipsa informării consumatorilor cu privire la serviciile cu și fără plată a programelor TV din camera.

Hotelul Belvedere din Stațiunea Olimp a fost amendat cu 10.000 lei pentru că fațadeșe balcoanelor erau deteriorate, saltele și pernele erau pătate, tapițeriile erau rupte, lipsa barelor de protecție la ieșirea din cadă. Totodată, s-a constatat că nu au fost respectate condițiile de depozitare pentru păjituri. Mai mult nu au fost respectate condițiile pentru depozitarea prăjiturilor si nu exista indicații cu privire la ingredientele alergene din meniu.

Nici Hotelul Sibiu nu a scăpat de o amendă de 3000 lei pentru că turiștii nu au fost informați cu privire la utilizarea aerului condiționat și a serviciilor cu și fără plată a TV-urilor din cameră.

Hotelul Craiova a scăpat doar cu un avertisment pentru că consola dintr-o baie era desprinsă.

 

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept