Detectivul Dan Rusu a fost ales în Consiliul Director al Asociației Mondiale a Detectivilor

Detectivii din toată lumea s-au reunit la București pentru a participa la congresul Asociației Mondiale a Detectivilor (WAD). Cea mai mare și cea mai longevivă asociație internațională de detectivi și-a ales capitala României pentru a marca cei 91 de ani de existență. În cadrul congresului detectivul Kunwar Vikram Singh, din India, a fost ales președinte pentru următorul an. Totodată, detectivul român Dan Rusu a fost ales membru în consiliul director al Asociației Mondiale a Detectivilor.

Conferința de la București a fost condusă de Matthias Willenbrink, care a deținut președinția organizației în ultimul an. În urma alegerilor, mandatul de președinte al WAD a fost preluat de Kunwar Vikram Singh.

„Suntem onorați că ne-am întâlnim în România, caminul unor artiști, muzicieni, inventatori și sportivi care au influențat profund lumea. Ca în fiecare an, echipa noastră a organizat un eveniment de cea mai înaltă ținută, eveniment care oferă profesioniștilor informații specifice de la vorbitori selectați cu atenție, dar și oportunitatea de a stabili contacte cu colegi din toată lumea”, a anunțat Consiliul Director WAD.

În urma alegerilor de la București, detectivul român Dan Rusu a fost votat ca membru în Consiliul Director al WAD. Astfel, Dan Rusu devine primul detectiv român care a fost recunoscut oficial la nivel internațional.

Dan Rusu: „munca de detectiv este dificilă”

Proaspăt ales în Consiliul Director, Dan Rusu a precizat că munca de detectiv este dificilă şi că nu primesc întotdeauna ajutorul de care au nevoie pentru a soluţiona cazurile. „Imaginea detectivilor are de suferit foarte mult din cauza celor care postează anunţuri pe internet şi îşi oferă serviciile contra unor sume atractive, deşi nu au licenţă, iar la finalul investigaţiei nu oferă un raport complet pe care să îl poţi folosi în instanţă pentru soluţionarea unui caz, ci doar informaţii obţinute într-un mod nu tocmai profesionist”, a declarat Dan Rusu.

Președintele Asociației Mondiale a Detectivilor, Kunwar Vikram Singh, a deaclarat la rândul său că apreciază alegerea lui Dan Rusu în Comitetul Director. „Apreciem că domnul Dan Rusu a fost ales membru în Comitetul Director al Asociației Mondiale a Detectivilor. Ajutorul dat și aprecierea detectivilor români în organizarea evenimentului a făcut ca această conferință să fie una dintre cele mai frumoase de până acum. Subiectele discutate în cadrul lucrărilor conferinței au fost fundamentate pe subiecte de securitate și libertăți ale populației. Detectivii din întreaga lume trebuie să se respecte drepturie și libertățile cetățenilor.”

Ce s-a discutat la București?

În cadrul conferinței de la București s-a discutat despre obligațiile detectivilor din întreaga lumea de a respecta drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Totodată, au avut loc o serie de prezentări și seminarii pe teme sensibile cum ar fi: securitatea informațiilor în mediul economic, creșterea eficienței companiilor prin utilizarea informațiilor, norme și acte legislative de ajutor pentru mediul investigațiilor, utilizarea informațiilor open source pentru stabilirea profilelor psihologice, rolul acestor profile în îmbunătățirea securității private, importanța tehnologiei performante în localizare și supraveghere și, nu în ultimul rând, combaterea terorismului internațional.

Istoria WAD

Înființată în 1921 și extinsă prin asocierea cu Internațional Secret Service Association, World Association of Detectives conectează și susține 985 de agenții de investigații private și de securitate din toata lumea. WAD are ca scop promovarea și menținerea practicilor profesionale etice, selectarea ca membri doar a detectivilor ale căror profile personale și profesionale respectă în mod strict principiile adevărului, acurateței și prudenței, eliminarea indivizilor incompetenți, iresponsabili și care nu prezintă încredere din acest mediu profesional, perpetuarea spiritului de colaborare între membri săi, dar și cu toate organele abilitate să aplice legea, ca și stabilirea unui sentiment mutual de încredere, bunăvoință și prietenie între agențiile de detectivi din toată lumea.

 

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept