Deputatul Constantin Niță a taxat un afacerist cu 5% din valoarea unui contract. Acum trebuie să plătească o cauțiune de 150.000 lei

Fostul ministru al Energiei, deputatul Constantin Niță a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. El trebuie să depună o cauțiune în valoare de 150.000 lei în următoarele șase zile.

Procurorii anticorupție susțin în ordonanța de luare a măsurii controlului judiciar pe cauțiune, că  în cursul anului 2013, ministrul Constantin Niță i-a cerut unui om de afaceri un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de societatea comercială a acestuia cu primăria unui municipiu. Pentru comision, Constantin Niță a promis că va interveni pe lângă primar pentru a-l determina să agreeze semnarea și buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri.

„Potrivit înțelegerii, urma ca suma reprezentând 5% din valoarea contractului (aproximativ 3,4 milioane lei) să îi fie remisă lui Niță Constantin în două forme: parțial cash și parțial printr-un contract de consultanță fictiv, ce urma a fi încheiat cu o persoană de încredere din anturajul lui NIȚĂ CONSTANTIN. În consecință, la data de 21.07.2013, Niță Constantin a primit 30.000 euro de la omul de afaceri, în incinta unui restaurant libanez, dintr-un hotel din București. De asemenea, la solicitarea lui Niță Constantin, a fost contactată persoana de încredere a acestuia care a propus încheierea unui contract de consultanță cu o anumită firmă, la prețul de 5.000 euro + TVA/lună, care a și fost semnat la data de 2 mai 2013. În baza acestui contract fictiv (serviciile facturate nefiind, în fapt, prestate de firmă), reprezentanții omului de afaceri au remis firmei indicate de Niță Constantin, prin intermediul acestui mecanism, suma totală de 303.118 lei, în tranșe lunare, în perioada mai 2013-iunie 2014. Suma solicitată nu a fost, așadar, achitată integral, ci două tranșe, de 30.000 euro, respectiv 303.118 lei. Sumele au fost folosite, în mare parte, pentru diverse cheltuieli ale organizației județene de partid, la solicitarea lui Niță Constantin”, susțin procurorii.

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept