Crimă în sediul Poliției! Un polițist maramureșan a fost ucis cu trei lovituri de cuțit

Şeful Postului de Poliţie Vişeu de Jos, Gheorghe Nistor (49 ani), a fost găsit mort, miercuri seară, în sediul instituţiei. Acesta a fost găsit fără suflare, în jurul orei 19:00, în interiorul postului de poliţie, care avea uşa închisă, asigurată cu cheie. Deşi iniţial s-a vorbit despre o sinucidere, după primele concluzii ale echipei de cercetare la faţa locului, s-a stabilit că a murit în urma aplicării a trei lovituri de cuţit. Pentru moment nu a fost stabilit un cerc de suspecţi, iar criminalul este în libertate.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, cazul a fost preluat de către un procuror. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus, în vederea necropsiei.

„Îngrijorător este faptul că poliţistului nu i-a fost găsită arma din dotare şi muniţia asupra sa, iar criminalul, se presupune că după ce l-a ucis cu sânge rece, i-ar fi sustras şi cheile de la postul de poliţie, pe care le-a folosit să închidă uşa biroului.”, atrage atenția sindicatul Europol.

„Asemenea tragedii se pot repeta foarte uşor”

Reprezentanții Sindicatului Europol susțin că nu de puţine ori, „sindicatele au atras atenţia asupra iminentelor pericole pe care le întâmpină poliţiştii care sunt planificaţi singuri în serviciu, în special cei de la posturile de poliţie, şi ne întrebăm câţi colegi mai trebuie să moară ca mai marii Poliţiei Române să nu mai stea cu mâinile ridicate, ca Ponţiu Pilat, sub pretextul lipsei capacităţii de a interveni în problema programului de lucru de la IPJ-uri sau a modului în care sunt planificaţi efectiv poliţiştii în serviciu”.

„Asemenea tragedii se pot repeta foarte uşor în condiţiile în care, astăzi, în 90% din IPJ-uri, din cauza impotenţei manageriale, poliţiştii intră în serviciu singuri, asigură permanenţa din timpul lor liber şi intervin singuri la evenimente, în timp ce protecţia lipseşte cu desăvârşire. Vă reamintim tragicul evenimnet produs tot în cadrul IPJ Maramureş în care şi-au pierdut viaţa colegi de la structura de intervenţie rapidă, pentru faptul că au fost trimişi în misiune pe fondul unei oboseli acumulate din cauza nerespectării timpului de refacere a capacităţii de muncă între servicii”.

 

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept