Corina Crețu: „Ne aflăm în martie 2017 şi avem zero la sută absorbţie europeană”

Parlamentarul european Corina Crețu trage un semnal de alarmă serios. Ea susține că din anul 2014 până în prezent autoritățile centrale de la București au atras zero la sută fonduri europene din programul 2014-2020.

Corina Crețu a precizat că suntem deja la jumătatea acestei perioade, iar pentru multe dintre aceste fonduri nu există nici măcar proiecte, rata de contractare fiind de 5%, avertizează comisarul european.

„Îngrijorările există încă de la începutul exerciţiului financiar 2014 – 2020. Ne aflăm în martie 2017 şi avem zero la sută absorbţie europeană. S-a încheiat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale la Cluj Craiova şi Iaşi. Vreau să vă mai spun că mai avem bani la dispoziţie. Vom discuta mâine cu ministrul Sănătăţii. Pentru 280 de modernizări de spitale şi de unităţi sanitare pentru care nu avem proiecte în momentul de faţă. Suma totală este de aproape 400 de milioane de euro. Pentru sistemul sanitar nu am primit harta nevoilor sanitare, ca să ştim ce şi unde investim, după cum nu am primit nici harta nevoilor în ceea ce priveşte deşeurile”, a declarat Corina Crețu la o dezbatere organizată de SNSPA.

Ulterior, ea a postat un mesaj pe facebook în care a menționat că Uniunea Europeană este mai puternică cu fiecare voce care se alatură, cu fiecare mesaj care este transmis. „Mulțumesc tuturor celor care au participat la dezbaterea organizată de SNSPA cu privire la cele cinci scenarii ale viitorului Europei, prezentate recent de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Vă asigur că voi discuta despre toate ideile transmise în cadrul Dialogului deschis de astăzi de la București cu colegii mei din Colegiul Comisarilor. Prioritatea Comisiei rămâne, cu siguranță, menținerea unității familiei celor 27 de state membre, indiferent de scenariul care va întruni consensul statelor membre în lunile și anii următori”.

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept