Comisarul Corina Crețu neagă acauzațiile lansate de Politico

Publicația Politico a dezvăluit faptul că comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, ar avea un program de muncă lejer, cu weekend-uri prelungite și vizite de lucru care se transformă în mini vacanțe, ceea ce ar determinat aproape jumătate din membri echipei sale să plece după primul an de mandat. Politico a citat surse din cabinetul politicianului român. În schimb, Corina Crețu acuză publicația de un atac fără precedent și fără nici o bază legală.

Politicianul Corina Crețu a publicat un mesaj pe rețeau de socializare Facebook, în care a făcut câteva precizări.

„De dimineaţă primesc telefoane de la oamenii din echipa mea, şocaţi de atacul fără precedent şi fără nici o baza reală, apărut în Politico. Din respect pentru adevăr, pentru echipa mea şi mă refer aici atât la cabinetul meu, cât şi la colegii din DG Regio şi, nu în ultimul rând, din respect faţă de cei care îmi urmăresc în mod constant activitatea, am decis să fac următoarele precizări:

Primul an de mandat s-a caracterizat printr-o agenda extrem de încărcată, cu foarte multe întâlniri şi misiuni de lucru în statele membre. Spre exemplu: până în prezent, am vizitat 24 de ţări, am avut întâlniri oficiale cu peste 40 de preşedinţi regionali, am participat la peste 10 dezbateri în Parlamentul European, în cadrul Comisiilor de specialitate sau în sesiuni plenare, la Strasbourg şi am participat la 6 reuniuni ale Consiliilor de Miniştri dedicate politicii de coeziune. Agenda mea publică reflectă această intensitate a angajamentelor.

Aşa cum am promis la începutul acestui mandat, toate programele operaţionale ale FEDR pentru 2014-2020 au fost adoptate. Pe parcursul acestui an, eu şi echipa mea ne-am concentrat asupra acestui obiectiv şi astăzi sunt mândră de ceea ce am realizat. Dispunem acum de pachete de investiţii solide, axate pe performanţă, pentru a ajută regiunile şi oraşele să realizeze obiectivele UE în materie de creştere economică şi creare de locuri de muncă.

Acest început bun mă face să sper că şi anii ce vor urmă vor fi cel puţin la fel, dacă nu chiar mai buni, fiindcă aceste programe vor avea cu siguranţă un impact substanţial în viaţă de zi cu zi a oamenilor.

Intenţionez să menţin acest ritm şi anul viitor pentru a asigura implementarea acestor programe, în teritoriu, cât mai repede.

Sunt mândră să am o echipa de profesionişti cu experienţe şi realizări remarcabile. Împreună, am reuşit să avem rezultate deosebite în acest an. Schimbările de personal în cabinetele comisarilor nu sunt excepţionale, în special în primul an de mandat, atunci când mulţi realizează că ritmul de activitate este mult mai alert decât şi-au imaginat atunci când au acceptat această provocare.

Doresc însă să va sigur pe toţi că onestitatea şi integritatea au stat la baza întregii mele activităţi, în ultimii 25 de ani şi că nu voi abdica niciodată de la aceste principii”.

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept