Aplicaţie Twitter pentru detectarea mesajelor cu tendinţă suicidară

Pentru a încerca să prevină actele de suicid, o asociaţie de caritate britanică „The Samaritans” (Samaritenii) a lansat o aplicaţie destinată să avertizeze în cazul în care utilizatorii postează mesaje îngrijorătoare pe reţeaua de socializare Twitter.

Aplicaţia numită Radar app este destinată persoanelor cu vârste între 18 şi 35 de ani, cele mai active pe reţele de socializare.

Aplicaţia gratuită lansată de asociaţia de caritate, ce oferă consiliere psihologică utilizatorilor care au avut tentative sinucigaşe, detectează mesaje ce conţin cuvinte sau exprimări precum ‘m-am săturat să fiu singur’, ‘mă urăsc’, ‘deprimat’, ‘nevoie de ajutor’ sau ‘nevoie de a vorbi cu cineva’. Cei care au subscris la aplicaţie primesc imediat un mesaj electronic care îi avertizează în legătură cu existenţa acestor mesaje pe Twitter şi le da informaţii cu privire la modul în care pot acordă ajutor.

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept