Americanii au trimis artileria grea și 3500 de militari în Europa pentru a descuraja agresiunea rusă

Sute de tancuri, vehicule de luptă și elicoptere de atac ale armatei SUA urmează să fie dislocate în Europa, într-o acțiune fără precedent. Trupele americane și echipamentele militare trimise în Europa au un singur obiectiv: „Descurajarea agresiunii ruse”.

Trupele SUA au început descărcarea a mai mult de 2.000 de vehicule de luptă, inclusiv tancuri Abrams și Bradley, în portul german Bremerhaven.

Vehiculele de luptă vor fi conduse de aproximativ 3500 de militari americani. Publicația militară „Star and Stripes” consideră că aceasta este una dintre cele mai mari mișcări ale trupelor americane din Europa de la sfârșitul Războiului Rece.

„Dați-mi voie să fiu foarte clar. Aceasta este o parte a eforturilor noastre de a descuraja agresiunea din Rusia, să asigure integritatea teritorială a aliaților noștri și să mențină o Europă întreagă, liberă, prosperă și în pace”, a anunțat comandantul adjunct al Comandamentului European și SUA, generalul locotenent Tim Ray, citat de presa din Bremerhaven.

O parte din echipamentul militar american va ajunge în Polonia, dar și la brigăzile militare staționate în statele baltice, România și Bulgaria, mai spun jurnaliștii de la „Star and Stripes”.

Cu toate că au fost planificate în avans, show-ul formidabil al puterii militare vine la doar câteva zile după ce agențiile de informații din SUA au lansat un raport prin care îl acuză direct pe președintele rus, Vladimir Putin, că a dispus atacurile cibernetice și eforturile de propagandă înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie, în încercarea de a influența alegătorii americani.

Sosirea Brigăzii a Treia de blindate este doar o parte din linia dură a administrației Obama care își încetează activitatea Obama. Forțele terestre, navale și aeriene ale USA vor continua să se rotească în principal în Europa Centrală și de Est, potrivit publicației military.com, care citează un comunicat de presă al Pentagonului.

 

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept