Actorul Marin Moraru a murit la Spitalul Elias

Actorul Marin Moraru a murit în urmă cu puțin timp, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat din data de 10 august. Anunțul decesului a fost făcut, în direct, la Antena 3, de directorul medical al unității medicale.

„Când îl vezi, zici că nu-i adevărat. Mic, chel, speriat, clipind din ochii rotunzi deasupra zâmbetului tâmp – nici n-ai zice că, dincolo de mască, se ascunde nu numai un talent actoricesc totuna cu perfecţiunea, ci şi o inteligenţă tăioasă, penetrantă, suprapusă peste o personalitate puternică, morală, intransigentă.”, îl descria Mihnea Columbeanu.

Marin Moraru s-a născut la data de 31 ianuarie în București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” în anul 1961, având ca examen de diplomă rolul Agamita Dandanache din piesa „O scrisoare pierduta” de I.L.Caragiale, după aceea activând pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965-1968), la Teatrul Lucia S. Bulandra (1968-1971) și la Teatrul Național „I. L. Caragiale” (1971-1974), scrie cinemagia.ro.

A predat o perioadă în calitate de conferențiar universitar la I.A.T.C. București (1974-1980), apoi s-a întors la Teatrul Național „I. L. Caragiale”.

Marin Moraru a fost un actor care a uluit lumea teatrului cu creațiile sale. Spectacole precum „D’ale carnavalului”, „Leonce și Lena”, „Nepotul lui Rameau”, „Capul de rățoi”, „Umbră”, „Troilus și Cressida”, „Ocolul pământului”, „Trei gemeni venețieni”, ori, după Revoluție, „Tache, Ianke și Cadar”, „Egoistul”, „Crimă pentru pământ” l-au avut și îl au în fruntea distribuției…

Actorul, care a făcut onoare școlii românești de teatru și film, a primit în data de 2 martie 2009 premiul pentru întreaga carieră la Gala Premiilor Gopo. Aceasta reprezintă recunoașterea legitimă pe care lumea filmului de la noi o acordă contribuției importante pe care a avut-o Marin Moraru la istoria ultimelor 4 decenii de cinematografie din România.

 

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept