Acizii grași produși industrial pot crește riscul de infertilitate și Alzheimer

Parlamentarii europeni au votat o rezoluție prin care Uniunea Europeană ar trebui să impună limite obligatorii la acizii graşi produşi industrial (Trans-fatty acids TFA) care pot creşte riscul de boli cardiovasculare, infertilitate, Alzheimer, diabet şi obezitate la consumatori, se arată în rezoluţia votată miercuri. Consumul de TFA este legat mai ales de consumul de uleiuri produse industrial, parţial hidrogenate.

Deputaţii menţionează faptul că, potrivit Comisiei Europene, doar unul din trei consumatori din UE ştie despre TFA, ceea ce arată că măsurile privind etichetarea nu sunt suficiente. Comisia ar trebui să propună o limita legală la nivelul UE pentru conţinutul de TFA industriali în toate alimentele, cât de repede posibil, de preferat în maximum doi ani, mai spun deputaţii.

Deputaţii spun că există dovezi că introducerea unor limite legale pentru TFA industriali în Danemarca, reprezentând o limita naţională de 2% de grăsimi trans în uleiuri şi grăsimi în 2003, a fost un succes, reducând semnificativ decesele cauzate de boli cardiovasculare.

TFA sunt utilizaţi mai mult în alimente ieftine, ceea ce înseamnă că oamenii cu venituri mici sunt mai expuşi la alimente cu conţinut sporit de TFA. Acest lucru are potenţialul de a mari inegalităţilesociale, mai spun deputaţii.

Related News

Leave a Reply

Copyrıght 2016 All RIGHTS RESERVED.

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare Accept